Piffen-fostrade Linnea Back tillbaka i OV Helsingborg

Efter två säsonger i Halmstad och HK Drott är Piffen-fostrade landslagsmålvakten Linnea Back tillbaka i OV Helsingborg och Allsvenskan (näst högsta serien i Sverige), föreningen dit hon åkte inför säsongen 2017-2018. Hon har under sin tid i Sverige även tagit examen och arbetar nu som skollogoped.

Min tid i Sverige har hittills varit spännande och utmanande, säger Linnea. Handbollen i Sverige är så mycket större så det finns hela tiden nytt att lära. Det betyder att det även finns större konkurrens, så man måste kämpa oavsett vilken nivå man spelar på. Det roligaste med handbollen är alla vänner man får i laget och att utvecklas tillsammans.

På frågan om målsättningarna inför kommande säsong svarar Linnea: ”Just nu i och med corona är det svårt att sätta målsättningar då jag inte vet hur det blir med matcher i serien och t.ex. landslaget, men min förhoppning är att matcherna blir av och jag kan utvecklas under säsongen. Nu tränar jag handboll 4 gånger i veckan och fysik (styrka och löpning) 3 gånger”.

Linnea flyttade till Sverige inför säsongen 2017-2018 för att spela handboll på högre nivå. Hon avbröt sina studier i Finland för att förverkliga sin handbollsdröm. Till Sverige kom hon utan planer och fick ett jobb rätt fort med hjälp av föreningen. Efter ett års uppehåll återgick hon till sina studier och har nu avlagt examen vid sidan av sin handbollskarriär i Sverige. Senaste åren har Linnea kontinuerligt varit uttagen till landslagssamlingar.

Bildens ursprung: http://handbollsbloggen.nu/blog/solbergstjejerna-%C3%A4r-tillsammans-igen-finska-back-firade-dubbelt-ig%C3%A5r-tumbas-andra-halvlek-avgjorde-mot-bolton-och-hallb%C3%A4ck-vann-coachmatchen-mot-axn%C3%A9r?fbclid=IwAR3zclnk0rtelkeBxgrNudWJeZOhKqRexCHJqMTYQZXmAHTuG5-DsvK7Pc4

Text: Jessica Ranta-aho

linnea