Damerna är redo inför säsongen 2020-2021

Det mesta börjar vara klart för handbollsdamerna i Piffen, förutom att kommande motståndare klarnar först i augusti då anmälningen avslutas.

Det sker en del förändringar då laget förstärks med BK-fostrade målvakten Rebecca Adolfsson och kantspelaren Oona Reinikainen från SIF. Däremot har målvakten Valentina Blomqvist beslutat att lägga av. Antonia Ahlbäck spenderar höstterminen i Frankrike men ansluts till laget igen efter jul. I övrigt är stommen den samma och vi kan fortsätta jobba på det vi började med förra säsongen, berättar Jessica Ranta-aho från damlaget. Besim Qerimi fortsätter likväl som huvudtränare.

Det positiva är att Piffen även har en stor mängd A-flickor som också väntar på spelmöjligheter med damerna den kommande säsongen. Lagen kommer att träna aktivt tillsammans och det är viktigt att börja köra in egna juniorer i laget inför kommande satsningar, med sikte på att spela i FM-serien igen.

Som bäst sköter spelarna sommarträningen på egen hand. I augusti kör de gemensamma träningarna igång. Ifjol körde serien igång först i mitten av oktober. Det kan alltså hända att cup-matchen mot SIF i slutet av september blir den första matchen för säsongen.

Rebecca ser fram emot att göra en comeback efter sin axelskada.

Rebecca Adolfsson

Rebecca Adolfsson (född 2000)

Målvakt

BK-46 fostrad spelare, som spelat ett par säsonger i SIF (2016-2018).

2 säsonger i FM-serien, varav ena med SIF andra med BK-46

Har fått delta med T00 landslaget på deras läger, men inte ännu spelat officiella landskamper

Till vardags är det studier vid Åbo Akademi (Statskunskap) som gäller

Förväntningar av kommande säsongen i PIF:

På individuell plan ser jag mest framemot att göra comeback efter min rehabilitering efter axeloperationen. Rehabiliteringen blev lång och komplicerad. Vill även utvecklas som spelare och ta igen det jag missade under förra säsongen. Lagmässigt ser jag fram emot att se hur långt man kan utmana toppen av lagen samt ifall man kan mäta sig med FM-lagen i och med Finska cupen. Såklart lära känna mina nya lagkamrater och motståndare och se ifall Besim medför något nytt.