Vintern är här

Förra veckan var jag tillbaka i Finland och fick till min glädje uppleva lite snö. Jag hann inte till Pargas och hälsa på för syftet med resan var landslagsläger i Kisakallio. Istället åker jag hem när vi har en veckas paus från gemensamma träningar på julen. Mamma har varit på besök och jag har lärt känna några utanför handbollen så jag har undgått den värsta hemlängtan så här långt. Det känns ändå bra att komma ”hem” och jag märker att jag blir mer ”mig själv”.
Sedan jag flyttat utomlands har jag förändrats en del. Dels har jag växt som person och dels har jag anpassat mitt beteende och uttal för att passa in och vara mer lätt förståelig för svenskarna. Ibland känns det därför som jag inte vet om jag är den här nya personen bara i Sverige eller om det är en permanent förändring. Är jag ännu den samma flickan som flyttade från Åbo till Helsingborg?

Landslagslägret började med tester som gick helt okej. Därefter körde vi 6 träningar med mycket målvaktsträning och spel. Jag var lite besviken på testresultaten eftersom jag varken förbättrade eller försämrade särskilt mycket, har jag tid ska jag försöka träna extra till nästa gång. Jag ska även jobba mera med kroppsvård och rehabilitering eftersom jag känt belastning i mina knän och i min axel och vill vara i bästa möjliga form till våren.
Jag känner att det här lägret har lyft mitt självförtroende och gett mig verktyg att jobba vidare i Sverige för att utveckla en mer mångsidig repertoar som målvakt. På fredagen åkte vi till Estland för att spela två träningsmatcher mot det estniska landslaget. Det blev två fina vinster i båda matcherna även om min egen prestation inte alls var bra, jag hoppas verkligen på att bli uttagen till nästa läger trotsallt.

En av de roligaste grejerna med att vara med i landslaget är att åka på resor och besöka nya länder men det känns bra att vara tillbaka till Helsingborg nu. Under veckan jag var borta saknade jag jobbet och träningarna, det var roligt att återgå till vardagen på måndag. Det känns som jag lyckats bra på denna veckas träningar och idag (lördag) hade jag match med både a-laget och u-laget. Det känns som jag fått med mig förra veckans självförtroende till Sverige. Jag har fått mindre speltid än jag hoppats i a-laget och har känt mig nervös när jag väl kommer in på planen med idag var feelisen i båda matcherna på topp och jag gjorde en stabil 60minuters insats i u-lagsmatchen.

Julhälsningar till er alla
Linnéa

sno estland
fin est finland