En rejäl start på säsongen

Nu är både hösten och handbollssäsongen i full gång. I år spelades säsongens första match borta mot Spårvägen i Stockholm. Avfärden var redan 6:15 med buss och vi kom hem ca 00:30 så det blev en lång dag. Ändå lyckades laget kriga till sig en fin vinst med siffrorna 21–29. Det var en liten besvikelse för mig att bara komma in på en straff men besvikelsen gick över när jag fick 60 minuter speltid i U-lagets match dagen där på. Vinst då också och jag blev utsedd till bäst på plan efter en stabil insats och många räddade skott. Ännu finns det möjlighet till förbättring och då tänker jag främst på säkerheten i mina passningar.

Förra helgen var det dags för hemmapremiär. Morgonen inleddes med en supermysig och god brunch i klubbhuset innan vi åkte till hallen. Vi spelade i GA-hallen där jag aldrig varit förr men bra gick det ändå. Det kom som en liten överraskning när tränaren sa att jag skulle börja matchen och jag kände mig väldigt nervös. Jag spelade ca 50 minuter innan vi bytte målvakt, jag är nöjd med min insats för passningarna satt som de skulle och jag räddade ett par bollar. Även denna match slutade i seger för OV (26–18).

På söndag 15.10 mötte vi AIK så det blev ytterligare en resa till Stockholm, den här gången med tåg. Matchen spelades redan 12:00 så vi åkte kvällen innan och övernattade på hotell. Inledningen av matchen var jämn och stundvis klåpade vi i försvaret men när vi började fokusera på vårt spel drog vi ifrån. Till slut kammade vi hem segern med vinstsiffrorna 26–43. Jag spelade de sista 10 minuterna av matchen och det kändes roligt att möta lite bekant motstånd från Finland och landslaget.

Långa matchresor ger bra möjlighet att titta på handboll. Sedan jag kom till Sverige har jag börjat följa med Champions League mycket mer än innan. Jag rekommenderar varmt att titta och ångrar lite att jag inte satte lika mycket tid på det som yngre. Det är mycket lärorikt att se hur de bästa målvakterna spelar och få idéer som man kan anpassa till sin egen spelstil. Tyvärr blir det inte så mycket fritid eller sovmornar när så gott som alla helgdagar går åt till handboll.

För den som är intresserad att höra en kort intervju med mig så kan man gå in på OVs hemsida https://ovhelsingborg.myclub.se/menu/pages/15581 och lyssna på avsnitt nummer 10 av OV-podden.(1:15-5:15 om man bara vill höra min del).

Snapchat 676850141

OV BjurslattTorslanda foto christian ornberg
Foto: Christian Örnberg